Terug naar de homepagina

Manege Gasselte biedt paardrijlessen aan voor jong en oud, beginner en gevorderd. Je kunt al beginnen met paardrijden vanaf 6 jaar, er is geen maximum leeftijd aan verbonden. Iedereen kan paardrijden. Wel hanteren wij een maximum gewicht van ongeveer 95 kg. Dit i.v.m. het welzijn van de paarden. 

Paardrijlessen ( we hebben geen wachtlijst).

De lessen zijn samengesteld op basis van niveau. Als je bij ons bent ingeschreven heb je iedere week les. Mocht je een keer niet kunnen op die dag dan kun je de les inhalen op een ander moment. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs die allen in bezit zijn van een instructeursdiploma. Voor de les ben je ruim op tijd aanwezig zodat je alle tijd hebt om je pony/paard te kunnen poetsen en opzadelen. Na de les breng je je pony/paard weer naar stal om af te zadelen en ruim je alle spullen weer netjes op. 
Mocht je een keer niet kunnen dan uiterlijk 24 uur van tevoren afmelden. Anders zijn wij genoodzaakt de les in rekening te brengen. 

Beginnen met paardrijden

Lijkt het je leuk om te starten met paardrijden, maak dan een afspraak voor een privéles. Zo kan je kijken of paardrijden bij jou past. Daarna wordt gekeken in welke groep je het beste kan beginnen. Je hoeft niet meteen spullen aan te schaffen, de eerste lessen kan je een cap en laarzen van ons lenen. 

Mocht je in het verleden gereden hebben en het weer op willen pakken, dan kun je een privéles volgen waarna we kunnen kijken bij welke groep je het beste kan instromen.

Springlessen

Op dinsdagavond worden er springlessen gegeven. Wanneer het rijniveau voldoende is, kunt u in overleg deelnemen aan de springles. Deze lessen worden op diverse niveaus gegeven. 

Privélessen

Naast de vaste lessen in een groep, bieden wij ook privélessen aan. Een privéles duurt een half uur als je alleen bent. Mocht je met in totaal 2 personen een privéles willen, dan zal de les 45 minuten duren. 

Veiligheid (kleding)

Iedereen die op de manege rijdt, (of je nu wedstrijdruiter bent of in een manegeles rijdt) is verplicht om met veiligheidscap te rijden. Wij hebben caps in alle maten te leen. Ook is de keuze voor schoeisel niet onbelangrijk. Als je nog geen jodphurs (korte paardrijlaarzen onder chaps), chaps of rijlaarzen hebt kun je het beste kiezen voor een schoen met hakje en zool die niet te glad is. Deze hebben wij tevens te leen op de manege. In de stallen is het niet toegestaan om op open schoenen/slippers/sandalen te lopen.

FNRS  

Manege Gasselte is aangesloten bij de FNRS. Dit is een brancheorganisatie voor maneges. Onze klanten hebben de mogelijkheid om een lidmaatschap aan te vragen bij de FNRS. U komt dan in bezit van een ruiterpaspoort, wat naast een verzekering, diverse voordelen biedt. Zo ontvang je meerdere keren per jaar een paarden informatieblad thuis. Daarnaast kunt u met een ruiterpaspoort meedoen aan wedstrijden.

 

Jeugd (t/m 16 jaar)

Volwassenen

Losse les

€16,-

€18,-

Losse springles

€18,-

€20,-

Privéles

€25,-

€25,-

10-rittenkaart dressuur

€125,-

€145,-

10-rittenkaart springen

€150,-

€150,-