Manege Gasselte

Terug naar de homepagina

Agenda:

Dagelijkse bosritten , beginners en gevorderden:  1 en 2 uur ritten op afspraak. 0599-564881, 0653644370.

———————————————————————————————————————————-

Wat is er fijner dan paardrijden door het bos en over de heide? Manege Gasselte ligt op de Hondsrug. Je kunt hier heerlijk buiten ritten maken door de bossen, de heide en langs het recreatiegebied ‘t Nije Hemelriekje. Wij hebben  elke dag buitenritten op de kalender staan. Er gaan tijdens de buitenritten altijd een of meerdere begeleiders mee die zeer bekend zijn met het bosgebied. Bij manege Gasselte verhuren wij geen paarden zonder begeleider. Om mee te gaan op buitenrit moet je voldoende rijervaring hebben, het bosgebied is niet vergelijkbaar met rijden in de bak.

Voor een afspraak kunt u bellen met 0599-56 48 81, of 06-53644370.

Staprondje.

Hebt u, of uw kind,  kind nog geen ervaring? Geen probleem! Speciaal voor de ongeoefende of angstige ruiter bieden wij  dagelijks staprondjes aan. Je gaat dan 1 uur lang het bos in en blijft stappen. Ook zal er begeleiding naast het paard blijven lopen. Een cap en rijlaarzen kunt u eventueel lenen bij de manege. De kosten voor een staprondje zijn hiervoor hetzelfde als een 1-uurs buitenrit (zie onderaan deze pagina). Zowel voor jong als oud, een aanrader!


Buitenrit.

Voor de gevorderde ruiter of amazone bieden wij dagelijks  1, 2 of 3 uurs bosritten aan. U vertrekt in een groep en er rijdt een ervaren , gediplomeerde begeleider mee. Wij bieden stap-draf ritten en ook stap-draf-galop ritten aan.
Voor een stap-draf rit moet je al goed kunnen lichtrijden en je balans kunnen houden. Voor een stap-draf-galop rit moet je in de galop al goed kunnen zitten. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen. Voor elke soort buitenrit dien je een half uur van tevoren aanwezig te zijn zodat je ruim de tijd hebt   om een paard of pony toebedeeld te krijgen en om te poetsen en te zadelen. 

Dagtochten.

Voor de gevorderde ruiter of amazone bieden wij ook een dagtocht van 5 uur aan, inclusief lunch. Dit kan ook met uw eigen paard of pony. U verkent het bos eerst met een ochtendrit, waarna we lekker gaan lunchen en het paard en uzelf  even de gelegenheid  geven om uit  rusten.  Na de lunch gaan we weer verder met de dagtocht om nog meer bos en heide te ontdekken. 

Aankomst op de manege: 9.30 uur, kopje koffie, kopje thee.

Vertrek: 10.00 uur.

Lunch : 13.00 uur.

Vertrek: 14.00 uur.

Terugkomst: 16.30 uur ( na afloop drankje  en / of hapje aan de bar).

Datum, eerst vastgelegde dag tocht :  Zondag 9 juni 2024

 Maak gerust een afspraak voor een door u gewenste ander datum.


Samen met uw paard op vakantie?

Het is mogelijk om uw paard te stallen bij Manege Gasselte, terwijl u in de buurt verblijft op een vakantiepark of in bijvoorbeeld een B&B. Wij zorgen ervoor dat uw paard niets te kort komt. Zie hiervoor ook de pension pagina..

Kosten buitenritten (nieuwe tarieven per 01-06-2023)

 

Alle leeftijden:

Eigen pony/paard:

1 uur

€22,50

€12,50

2 uur

€45,00

€25,00

Kosten dagtocht

Dagtocht manege paard

€99,00

Dagtocht eigen paard

€49,00 

 

Manege Gasselte